Domaine Bourgogne te koop


Hoofdwoning, 5 gîtes, studio, chambre d'amis, verwarmd zwembad
 

Het domein

Op het domein staan twee grote gebouwen. Het oorspronkelijke woonhuis met aanliggend het bakhuis en een stal. En een grote schuur, de voormalige 'grange'. Onder architectuur zijn deze verbouwd tot een riante hoofdwoning, een ruime chambre d’amis-kamer met eigen badkamer, een multifunctionele ruimte met een aparte toiletruimte en een technische ruimte, 5 comfortabele gîtes en een studio.  

In het eerste gebouw zijn de hoofdwoning, de chambre d'amis-kamer, de multifunctionele ruimte en 2 gîtes gesitueerd.

In het tweede gebouw bevinden zich 3 gîtes en de studio. Ook is in dit gebouw een cave (kelder).

Op het domein is een verwarmd zwembad met een Romaanse trap en rondom een ruim terras. De afmeting van het zwembad is 6,5 x 11 meter en wordt verwarmd middels zonnepanelen. Bij het zwembad is een buitendouche met warm water, op het terras rondom het zwembad zijn schaduwdoeken gespannen.

Verder zijn er op het terrein een houten garage/schuur, een overdekte houtopslag en een parkeerterrein met plaats voor 8 auto's. 

Gebouw 1

Hoofdwoning:

Leefkeuken 

Via de hoofdentree bereik je de grote leefkeuken. Centraal hierin staat de grote gietijzeren houtkachel opgesteld. Deze heeft voldoende capaciteit om de gehele woning te verwarmen. De in de leefkeuken, woonkamer en slaapkamer aanwezige airconditioningunits zijn ook uitstekend in staat om het huis te verwarmen en kunnen in de zomer voor verkoeling zorgen. De keuken is een prima werkplek om voor groepen maaltijden (table d'hôtes) te bereiden. Voldoende afzetruimte, 5-pitsfornuis met grill en heteluchtoven, grote magnetron/heteluchtoven, infrarood warmhoudplek, veel bergruimte voor bestek, borden, glaswerk et cetera.

Een brede trap leidt naar de eerste verdieping met de woonkamer, slaapkamer met badkamer en de vide. 

De grote terrasdeuren geven toegang tot de overdekte veranda. Hier wordt aan een lange houten tafel 's zomers de table 'd hôtes geserveerd. Infraroodverwarming zorgt tijdens frisse avonden in voor- en najaar voor een aangename temperatuur. 

Vanuit de woonkeuken is ook de toegang naar de multifunctionele ruimte.


Woonkamer

De woonkamer is L-vormig en bevindt zich op de verdieping. De terrasdeuren geven toegang tot het grote overdekte balkon. Vanaf hier is een prachtig uitzicht over de landerijen. Vanuit de woonkamer is de toegang naar de slaapkamer. De slaapkamer heeft een open badkamer met wastafel, toilet, ligbad en inloopdouche. Een trap in de woonkamer leidt naar de vide. 


Slaapkamer / badkamer


Balkon / veranda


Multifunctionele ruimte 

Dit is in de huidige exploitatie een publieksruimte. Er is een bibliotheek en een opstelling met veel informatie over de omgeving. Er staat een lange houten tafel die plaats biedt aan een grote groep en waar af en toe ook de table d’hôtes plaatsvindt. Vanuit deze ruimte is de toegang naar het toilet, de technische ruimte en een opgang naar de chambre d'amis-kamer (gastenkamer) met eigen badkamer. 

 

Chambre d'amis-kamer met badkamer 

 

Gîtes algemeen

Alle gîtes hebben een volledig ingerichte keuken met vaatwasmachine, koelkast, oven en magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en broodrooster. Verder zijn er in alle gîtes een HD-flatscreen TV, Dvd-speler en een hifi-set met Cd-speler. Wifi is in alle vertrekken beschikbaar. De badkamers hebben ruime douches met thermostaatkranen. De gîtes zijn goed geïsoleerd en worden verwarmd door middel van hoog rendement houtkachels (met uitzondering van gîte 1) en elektrische radiatoren. Ze zijn daardoor het hele jaar door goed bewoonbaar. Alle huizen hebben een ruim privéterras met tuinmeubilair, schaduwscherm en een prachtig uitzicht.

 Gîte 1

Deze gîte heeft 2 slaapkamers en de badkamer op de verdieping. De badkamer heeft een inloopdouche en wastafelopstelling. Hier bevindt zich tevens het toilet.  

 

Gîte 2

Deze gîte heeft 2 slaapkamers en de badkamer op de verdieping. De badkamer heeft een inloopdouche en wastafelopstelling. Hier bevindt zich tevens het toilet.

 

Gebouw 2

Gîte 3

Deze gîte heeft 2 slaapkamers op de verdieping Daar is ook de badkamer met de wastafelopstelling en een douchecabine. Het toilet bevindt zich op de begane grond.


Gîte  4

Deze gîte heeft een halfopen keuken en 2 slaapkamers op de verdieping Daar is ook de badkamer met de wastafelopstelling en de doucheruimte. Het toilet bevindt zich op de begane grond.


Gîte 5

Deze gîte heeft alle voorzieningen op de begane grond: twee ruime slaapkamers en een badkamer met toilet, wastafelopstelling en een inloopdouche.

 

Studio

Via de stenen buitentrap bereik je de studio. Het is een comfortabel appartement met een keukenhoek, een ruime zithoek, een halfopen slaapkamer en een badkamer met wastafelopstelling, toilet en inloopdouche. De verwarming en koeling geschiedt door middel van een warmtepomp (airconditioning). 

 

Cave

Onder gîte 5 bevindt zich een koele cave (kelder).Zwembad

Het niervormige zwembad heeft een oppervlakte van ongeveer 70 m2 en een Romaanse trap. Een deel heeft een diepte van 1.40 m en daarna loopt het af naar 1.75 m. Rondom het zwembad is een ruim terras gesitueerd waar op verschillende plaatsen schaduwschermen zijn opgehangen. Er is een warme buitendouche. Naastgelegen is het zwembadhuis. Hierin bevindt zich de technische installatie (verwarming door middel van zonnepanelen) en is ruimte voor opslag.


Garage / schuur

De schuur is geplaatst op een gewapende betonvloer en is op traditionele houtskeletwijze gebouwd. Het heeft een garage- en schuur/werkplaatsgedeelte en meet 4 x 10 m. Er zijn aansluitingen voor elektriciteit en water.


Houtstek

Overdekte houtopslag van 8 x 4 m.Erf

Op het terrein zijn onder meer oude heggen, kolossale eikenbomen en een oude perenboom. Daarnaast is er veel nieuwe aanplant gepoot, zoals heggen, fruitbomen, siergrassen, hortensia's, vlinderstruiken et cetera. Ook is er een moestuin aangelegd. Op het terrein zijn diverse speelweides, 2 barbecueplekken en een vuurstookplaats en meerdere plekken voor zitjes gecreëerd.

Er is een verharde, door een heg omringde, verlichte parkeerplaats die ruimte biedt aan 8 auto's.