Domaine Bourgogne te koop

Hoofdwoning, 5 gîtes, studio, chambre d'amis, verwarmd zwembad
 

Bourgogne en de Morvan

Het domein ligt in het hart van de Bourgogne aan de zuidflanken van het bekende Regionaal Natuurpark Morvan. De Morvan is een middelgebergte dat een uitloper is van het Centraal Massief. Dit ongerepte, heuvelachtige granietmassief bereikt een hoogte van 901 m op de Haut Folin. Door de vele bewegwijzerde wandel- en fietspaden en de grote stuwmeren en de rivieren is de Morvan een bestemming die bij uitstek geschikt is voor liefhebbers van sport en natuur.

Het domein ligt midden in de natuur en is omgeven door weilanden en bossen. Het is echter niet afgelegen. Op loopafstand is een gehuchtje en op 8 km afstand een leuk oud stadje met alle voorzieningen en culturele activiteiten. Er is een prettig microklimaat met betrekkelijk veel zon en weinig neerslag. Direct vanuit huis zijn mooie wandelingen en fietstochten te maken. In de directe omgeving zijn er op sportief gebied meer mogelijkheden: mountainbiken, kanoën, golfen et cetera. In de omgeving zijn 2 stadjes met een thermen. De bekende wijngebieden van de Bourgogne liggen op een uurtje rijden en er zijn prachtige steden op een gunstige rijafstand.

De Bourgogne is een landelijke streek met veel verschillende gezichten, weides, wijngaarden, kanalen, rivieren en bossen, maar ook eentje die doordrenkt is met geschiedenis. Vlakbij, op de Mont Beuvray, is het archeologisch centrum Bibracte. Dit is de grootste Europese Keltische vindplaats en een belangrijk museum voor de Gallische cultuur. Verder zijn er in de Bourgogne veel kerken, kloosters en kastelen.

Daarnaast staat de Bourgogne natuurlijk bekend om zijn uitstekende wijnen en ook op culinair gebied is er van alles te beleven. Bijna elk stadje kent een gezellige weekmarkt en vooral tijdens de zomermaanden worden er diverse festivals georganiseerd.