Domaine Bourgogne te koop


Hoofdwoning, 5 gîtes, studio, chambre d'amis, verwarmd zwembad
 

Technische informatie

Alle gebouwen, installaties en het terrein verkeren in een uitstekende staat van onderhoud.

Verwarming

De hoofdwoning wordt verwarmd met een grote hoog rendement houtkachel. Daarnaast is het huis voorzien van een warmtepomp met airconditioning-units in de leefkeuken, woonkamer en slaapkamer die ook uitstekend in staat zijn om het huis te verwarmen en in de zomer voor verkoeling te zorgen.

De gîtes zijn voorzien van hoog rendement houtkachels (met uitzondering van gîte 1) en elektrische paneelradiatoren met steenkern (inertie).

De studio is voorzien van een warmtepomp/airconditioning die zowel kan verwarmen als koelen. 

Elektriciteit

De gehele elektriciteitsinstallatie is vernieuwd en uitgebreid. Alle huizen hebben hun eigen elektriciteitsaanvoer en meterkast. De installatie is volledig conform de geldende norm. Er zijn in alle vertrekken veel lichtpunten en wandcontactdozen.

Waterleiding

Het waterleidingsysteem is volledig vervangen en uitgebreid. Het water wordt geleverd door de gemeente en is van prima kwaliteit (geen chloor). Er is ruim voldoende waterdruk. Alle wooneenheden hebben hun eigen afsluitbare wateraanvoer. De warmwatervoorziening gebeurt door middel van elektrische boilers. Elke wooneenheid heeft zijn eigen boiler. 

Riolering

De riolering is volledig vervangen en uitgebreid. Er is een gescheiden afvoer van toilet- en overig afvalwater. Er zijn voor beide gebouwen vetfilters in het afvoersysteem opgenomen. Het afvalwater wordt gezuiverd door een nieuwe  septictank-installatie. Deze is volledig conform de geldende norm en toereikend voor een volledige bezetting. 

Gasinstallatie

Er wordt gekookt op gas. De leidingen hiervoor zijn vernieuwd en de propaan-gasflessen staan buiten afgedekt opgesteld. 

TV-installatie

Er is een professionele satellietinstallatie met 2 schotels. Het signaal wordt versterkt en door middel van een multiswitch en met coaxkabel naar de huizen geleid. Daar is via een wandcontactdoos het signaal beschikbaar. Alle huizen hebben een flatscreentelevisie en een satellietontvanger.

Internet

Met behulp van een multiswitch-configuratie wordt het internetsignaal door LAN-kabels naar alle huizen gebracht en aangesloten op wifi-routers zodat ter plekke een sterk wifi-signaal is. Overigens is er ook een sterke mobiel 4G dekking. 

Isolatie

Tijdens de renovatie zijn alle bestaande kozijnen en ramen vervangen en voorzien van isolerende -dubbele- beglazing met argonvulling. Dit geldt ook voor de nieuwe ramen en buitendeuren (met uitzondering van een paar gerestaureerde voordeuren).

De oorspronkelijke muren zijn 50 cm dik. Alle buitenmuren -met uitzondering van gîte 5- zijn na-geïsoleerd. Er zijn voorzetwanden voor geplaatst met een luchtspouw van 10 cm. De wanden bestaan uit gipsplaat aan de zichtzijde met op de rugzijde een isolatielaag van polyurethaan van 60 mm. Polyurethaan geeft een hoge isolatiewaarde en wordt in tegenstelling tot glaswol en steenwol niet aangetast door knaagdieren. De wanden zijn glad afgewerkt met crepi. De daken zijn op dezelfde wijze geïsoleerd. Alle ruimtes bieden een comfortabel binnenklimaat met lage stookkosten. Ook zonder te verwarmen blijven alle ruimtes in de winter vorstvrij. 

Alle 'en pierre' binnenmuren zijn opnieuw volgens traditionele wijze  ingevoegd. 

Zwembad

Het zwembad is door de firma Desjoyaux gebouwd. Rondom het zwembad is een terras met tegels op een gewapende betonvloer. Het zwembad is omheind en afsluitbaar en voldoet daarmee aan de wettelijke veiligheidseisen. Er is een buitendouche met warmwatervoorziening. Het zwembad wordt verwarmd met behulp van zonnepanelen. Dankzij de verwarming is het 'zwemseizoen' van mei tot oktober. De technische installatie met de regelunit, automatische chloor- en PH-regeling, warmtewisselaar en boiler bevindt zich in het naastgelegen zwembadhuis. Deze dient tevens als opslagplaats voor het terrasmeubilair en de zwembad-robotstofzuiger. Op het terras rondom het zwembad zijn schaduwdoeken gespannen. 

Drainage cour

Naast de 2 oorspronkelijke gebouwen is drainage aangebracht. Ook de cave is gedraineerd.

Plattegronden

Algemeen
 Gebouw 1

Hoofdwoning Begane grond, Verdieping en Vide

Multifunctionele ruimte


Chambre d'amis-kamer


 

Gîte 1  Begane grond en Verdieping Gîte 2  Begane grond en Verdieping
Gebouw 2

Gîte 3  Begane grond en Verdieping
Gîte 4  Begane grond en VerdiepingGîte 5 Studio